Hoe zorgen we voor een betere doorstroming op de weg?

Geplaatst in: Verkeer

Voor een betere doorstroming op de weg is het belangrijk dat alle partijen zo goed mogelijk samenwerken. De juiste inzet van Dynamisch Verkeers Management is daarbij een belangrijke factor. Als onderdeel van het Dynamisch Verkeers Management levert Ledyears o.a. Dynamische Route Informatie Panelen (DRIP’s) die weggebruikers informeren over de actuele situatie op de weg.

Samenwerken is belangrijk

 

Voor het organiseren van goed verkeersmanagement zijn meerdere partijen samen verantwoordelijk. Deze verschillende partijen hebben ook zo hun eigen belangen, wat samenwerken niet altijd makkelijk maakt. Zo heeft Rijkswaterstaat haar eigen belang bij het verbeteren van de infrastructuur en ervoor te zorgen dat iedereen zo goed mogelijk op zijn bestemming aankomt. Dit gebeurt op meerdere manieren door bijvoorbeeld de wegeninfrastructuur te vergroten of spitsstroken vaker en eerder te openen.

De DRIP als essentiële schakel in het verkeersmanagement

 

Andere belanghebbenden zijn lokale wegbeheerders. Ook zij willen invloed hebben op de verkeersstromen die via hun wegennet worden afgewikkeld.
Als laatste schakel in de keten van het Dynamisch Verkeers Management is de inzet van DRIP’s cruciaal. Via de DRIP heeft de wegbeheerder immers de mogelijkheid om invloed uit te oefenen op de verkeersstromen. Dit heeft tot gevolg dat er minder opstoppingen plaatsvinden en dat het (lokale) wegennet, ook bij calamiteiten, goed blijft doorstromen.

De DRIP in meerdere varianten

 

De meest bekende DRIP’s zijn de varianten die u langs het hoofdwegennet ziet. Tegenwoordig maken veel gemeentes ook veel gebruik van de zogenaamde ‘stadsDRIP’ om binnenkomend en/of uitgaand verkeer te informeren en via de juiste routes naar de bestemming te leiden.

Mogelijkheden Dynamisch Verkeers Management

 

Door actuele verkeersinformatie te tonen op een DRIP is het mogelijk om verkeersstromen te sturen. Dit geldt voor autoverkeer op (snel)wegen, maar ook voor fietsers en scheepvaartverkeer. Verkeer dat in de binnenstad op zoek is naar een vrije parkeerplek kan deze dankzij een innovatief Parkeer Informatie Systeem sneller en makkelijker vinden. Met deze systemen, die actuele informatie verstrekken, is het dus mogelijk in te spelen op actuele verkeerssituaties.

Compleet maatwerk door Ledyears

 

Naast de levering van de systemen wordt ook het beheer en onderhoud door Ledyears volledig verzorgd. Wij borgen daarmee continue de beschikbaarheid van het systeem.

Advies

 

Aangezien geen situatie hetzelfde is praten wij graag eens vrijblijvend door over de mogelijkheden die Ledyears u kan bieden. Neemt u gerust contact met ons op.

ONZE OPDRACHTGEVERS

Bezig met laden van projecten...
Enable map
Disable map

NEEM CONTACT OP MET ONZE MARKTSPECIALISTEN