Bewustwording is de sleutel tot veiligheid

Geplaatst in: Industrie

Welke elementen dragen in uw organisatie bij aan het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn? Het internationale bedrijf Perfetti Van Melle, producent van o.a. Mentos en Fruittella, is ervan overtuigd dat haar nieuwe veiligheidsdisplays bijdragen aan de veiligheid van haar medewerkers.

 

Perfetti Van Melle heeft ervoor gekozen haar productieruimtes te voorzien van vier veiligheidsdisplays die het actuele aantal ongevalvrije dagen tonen. Daarnaast geven de displays weer wat het record aantal ongevalvrije dagen is. Maar wat bereikt het productiebedrijf hiermee? Corné Roelen, coördinator Health, Safety and Environment bij Perfetti Van Melle, ziet een groot belang voor de medewerkers:

 

“Elke dag een paar onbewuste momenten van bewustwording van de veiligheid binnen ons bedrijf”.

 

En daarmee slaat hij de spijker op de kop. Door medewerkers op onbewuste momenten te voorzien van informatie over hun veiligheid stimuleer je hen bij te dragen aan een veilige werkomgeving.

 

Bewustwording heeft betrokkenheid tot gevolg. Medewerkers hebben het gevoel dat ze op de hoogte worden gehouden van belangrijke informatie en zijn meer bereid om hier onderdeel van te zijn. Kort samengevat zouden we kunnen zeggen dat de veiligheidsdisplays dienen voor bewustwording, betrokkenheid en bewijs richting de medewerkers.

 

De displays bij Perfetti Van Melle zijn een perfect voorbeeld van wat Ledyears voor de industriële branche kan betekenen. Ledyears is specialist in het toepassen van LED displays als informatiedrager. Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren in eigen beheer en bieden een zeer ruime keuze aan oplossingen. We denken mee in het ontwerp, de aansturing en de uitvoering.

ONZE OPDRACHTGEVERS

Bezig met laden van projecten...
Enable map
Disable map

NEEM CONTACT OP MET ONZE MARKTSPECIALISTEN