De evolutie van LED

Technologische ontwikkelingen lijken tegenwoordig alleen maar sneller te gaan. Zo ook voor de LED-techniek. Na de uitvinding in 1927 en de echte opmars in de jaren ‘70 is de ontwikkeling van de LED-techniek in een stroomversnelling geraakt. Inmiddels zijn de Light Emitting Diodes (LED’s) niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

Dankzij de vele technische ontwikkelingen zijn er verschillende LED-technieken ontstaan. Technieken die zijn ontwikkeld voor specifieke toepassingen. Denk aan de gloeilamp vervangers, openbare verlichting, de auto-industrie, de aanlichting van TV-schermen, de digitale billboards langs de weg, etc. Al deze toepassingen maken gebruik van een LED-techniek met eigen specifieke eigenschappen.

We zoomen nu in op twee technieken die gebruikt worden als displaytechniek en benoemen daarbij de sterke en unieke eigenschappen:

 

THT

THT staat voor Through Hole Technology. Deze techniek is de meeste bekende en is de basis geweest voor de verdere ontwikkeling van de techniek. De THT-LED’s worden ook wel DIP-LED’s genoemd.
Sterke eigenschappen zijn: volwassen techniek, hoge helderheid (luminantie), lange levensduur.

THT- techniek

 

SMT

SMT (ook wel SMD genoemd) staat voor Surface Mount Technology. De SMT-LEDs zijn veel kleiner dan de THT/DIP-LED’s en worden direct op de printplaat gemonteerd.
Sterke eigenschappen zijn: Ruime zichthoek, kleine pixelafstanden mogelijk.

SMT-techniek

 

Toekomst

De ontwikkeling van de techniek gaat onverminderd door. Naast verbeterde visuele aspecten wordt er ook nog veel vooruitgang verwacht in de energiezuinigheid. Lees hier meer over de verwachte trends voor de komende jaren.

ONZE OPDRACHTGEVERS

Bezig met laden van projecten...
Enable map
Disable map

NEEM CONTACT OP MET ONZE MARKTSPECIALISTEN