De toekomst van LED: de 5 belangrijkste trends

De LED-techniek wordt al vanaf begin jaren 80 gekenmerkt door een snelle ontwikkeling. De techniek wordt beter, mooier én zuiniger. Als we in ogenschouw nemen dat de ontwikkeling van techniek alleen nog maar sneller gaat, dan kunnen we de komende jaren nog veel verwachten op het gebied van LED. Wij zetten de belangrijkste trends voor u op een rij:

 

1. Pixelafstanden worden steeds fijner

Fabrikanten van LED’s en chips zijn in staat steeds kleinere componenten te maken. Met een kleinere LED wordt het daarmee automatisch ook mogelijk om ze dichter op elkaar te zetten, waardoor een nog fijner beeld ontstaat. Op dit moment zijn pixelafstanden van 1,5 mm geen uitzondering meer. De verwachting is dat in de komende jaren pixelafstanden van onder de 1,0 mm geleverd kunnen worden. Er is gestart met het gebruik van technieken waarbij de LED chip rechtstreeks op de printplaat worden aangebracht waardoor het plaatsen van een LED middels solderen niet meer nodig is. Hierdoor kunnen nog veel kleinere pixelafstanden bereikt worden.

 

2. LED’s worden betrouwbaarder

De LED-techniek ontwikkelt zich in een razend tempo, wat resulteert in veel verschillende toepassingen. Dit zorgt ervoor dat uit verschillende hoeken de LED-techniek verder ontwikkeld en verbeterd wordt. Hierdoor stijgt de betrouwbaarheid.

 

3. Het energieverbruik daalt tot een minimum

Een kenmerk van de technische ontwikkeling van LED is dat er minder energie nodig is om dezelfde of zelfs een hogere lichtsterkte te behalen dan vroeger. Naast dat dit energiezuiniger is, wordt de LED in dit geval ook minder belast wat een positief effect heeft op de levensduur.

Ledenergiezuinig

 

4. Dalende prijs

Doordat LED op grote schaal wordt toegepast, daalt de prijs. Deze prijsdaling zal de komende jaren onverminderd doorzetten, waardoor er steeds meer (betaalbare) toepassingen ontstaan.

 

5. Oled wordt toepasbaar en betaalbaar

Oled staat voor organische LED. Oled is bekend van kleine beeldschermen en inmiddels zijn er ook diverse uitvoeringen te koop als TV. Het grote voordeel van Oled is de energiezuinigheid, de grote zichthoek en de dunne uitvoering van de schermen. Tot op heden is het productieproces van Oledschermen echter nog erg lastig en daarmee zeer kostbaar. De komende jaren wordt hier wel een doorbraak verwacht, waarmee de toepassing van Oled in een stroomversnelling kan raken.

Oled techniek

ONZE OPDRACHTGEVERS

Bezig met laden van projecten...
Enable map
Disable map

NEEM CONTACT OP MET ONZE MARKTSPECIALISTEN