Dynamisch verkeers management

Om de goede doorstroming van het verkeer te behouden maken  gemeenten en provincies gebruik van dynamisch verkeersmanagement.  Belangrijk onderdeel daarvan zijn de Dynamische Route Informatie Panelen, ook wel DRIPs genoemd. De panelen tonen actuele route-informatie aan de weggebruiker in de vorm van vertragingstijden, waarschuwingen met betrekking tot de verkeersveiligheid en mededelingen van Rijkswaterstaat.

Met de inzet van DRIPs ontstaat grip op het verkeersmanagement en is het mogelijk om rijgedrag van weggebruikers te beïnvloeden. Naast de toepassing op wegen, worden DRIP’s ook langs rivieren en kanalen in Nederland geplaatst en gebruikt om de scheepvaart in goede banen te leiden. Net als DRIP’s zorgen de scheepvaart informatie systemen voor een snelle doorstroming van het scheepvaartverkeer.

De DRIP’s hebben een zeer goede leesbaarheid en een esthetisch ontwerp. Daarnaast zijn de DRIP’s gecertificeerd volgens de NEN-EN12966-normering en goedgekeurd door Rijkswaterstaat.

Het volledige beheer en onderhoud van het systeem is in handen van Ledyears waardoor u jarenlang verzekerd bent van een kwalitatief hoogwaardig product.

 

RAAAK-platform

De informatiepanelen worden op afstand aangestuurd en beheerd via het door Ledyears ontwikkelde RAAAK-platform. Hét IoT-platform om informatiesystemen aan te sturen en te beheren.

 

 

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Lees het laatste blog

Dynamische bewegwijzering voor voetgangers in Tilburg

In 2018 vinden bezoekers aan Tilburg hun route door de stad dankzij dynamische bewegwijzering in de vorm van 10 informatiezuilen.

Lees meer

ONZE OPDRACHTGEVERS

Onze DVM-projecten vindt u hier
Bezig met laden van projecten...
Enable map
Disable map

NEEM CONTACT OP MET ONZE MARKTSPECIALISTEN