Wat is de beste displaytechniek?

Bij het ontwikkelen van nieuwe informatiesystemen maakt Ledyears gebruik van een aantal verschillende displaytechnieken. Elke techniek heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Afhankelijk van de toepassing, de locatie en de wensen van de klant wordt de juiste displaytechniek gekozen.
Als producent van informatiesystemen blijft Ledyears voortdurend bezig met de techniek ‘voor morgen’ en onderzoeken wij voortdurend de mogelijkheden en toepasbaarheid van nieuwe technieken.

 

Verschillende technieken

De vier belangrijkste displaytechnieken lichten we hier verder toe:

LED-techniek

LED staat voor Light Emitting Diode en is als displaytechniek inmiddels 50 jaar in ontwikkeling. Waar het ooit begon met het weergeven van teksten in slechts één kleur (meestal rood) is het in de afgelopen jaren uitgegroeid tot full colour LED-schermen met duizenden LED’s waar op zowel tekst, animatie of (live)video kan worden getoond. Belangrijke eigenschappen voor de LED-techniek zijn de goede zichtbaarheid bij daglicht, de hoge attentiewaarde en de lange levensduur.

sam_3083-medium

 

TFT-techniek

Thin Film Transistor is waar de afkorting TFT voor staat. Deze techniek is bekend van alle beeldschermen die u gedurende de dag tegenkomt, van huiskamer tot de werkplek en in de supermarkt. Vooral voor binnentoepassing biedt TFT-techniek een goede oplossing als informatiesysteem. Omdat de helderheid voor buitentoepassing het nog niet haalt bij LED en een goede klimaatbeheersing bij TFT-schermen essentieel is wordt de TFT-techniek in buitentoepassing nog niet op grote schaal toegepast.

ov-info-tft-scherm-2

 

LCD-techniek

De afkorting LCD staat voor Liquid Crystal Display. Hiermee bedoelen we de monochrome techniek zoals in de afbeelding wordt getoond. Deze techniek wordt veelal ingezet in functionele displaysystemen waar een klein formaat en energiezuinigheid een grote rol speelt. Aangezien de techniek zelf geen licht geeft is het nodig om bij een buitentoepassing het display aan te lichten.

blog

 

E-ink techniek

E-ink staat voor elektronische inkt. Deze techniek is ook te vinden in de E-reader. Elke pixel kan aan of uit staan en biedt als groot voordeel dat het bij ongewijzigde toestand geen energie verbruikt. Daarmee is het perfect toepasbaar in autonome informatiesystemen die geen externe voedingsbron hebben. Groot voordeel is dat deze techniek met meer licht juist steeds beter leesbaar wordt.

E-ink

 

Eigenschappen

In onderstaande tabel zijn de diverse displaytechnieken naast elkaar gezet en met elkaar vergeleken. Hoe meer plusjes, des te beter is de eigenschap of prestatie van de techniek voor dat onderdeel. Uiteraard hangt e.e.a. af van de situatie waarin het display wordt geplaatst.

tabel_-displaytechniek

 

Toekomst

Hoe blijft een systeem actueel en voldoen aan de laatste stand van de techniek? Dat is geen gekke vraag als we kijken naar de snelheid waarmee de techniek zicht ontwikkeld. Om voortdurend een state-of-the-art informatiesysteem aan te kunnen bieden is het bij Ledyears ook mogelijk een systeem aan te schaffen dat halverwege de levensduur wordt vervangen door nieuwe displaytechniek. Met name bij langlopende contracten van 10 jaar of meer en de systemen publieke informatie bevatten, bestaat de wens om een systeem te gebruiken dat op die manier blijft voldoen aan de hedendaagse techniek.

 

ONZE OPDRACHTGEVERS

Bezig met laden van projecten...
Enable map
Disable map

NEEM CONTACT OP MET ONZE MARKTSPECIALISTEN