Lang zoeken naar een parkeerplek? Met Ledyears is dit verleden tijd!

Geplaatst in: Verkeer

Je ziet ze steeds vaker in het straatbeeld verschijnen. Dynamische borden met actuele informatie over beschikbare parkeerplaatsen. Deze zogenoemde Parkeer Informatie Systemen helpen om de doorstroming in steden te verbeteren. Doordat de borden aangeven hoeveel plekken er nog in een bepaalde parkeergarages beschikbaar zijn hoeft men niet eindeloos te zoeken en is het direct duidelijk waar er nog een lege parkeerplek te vinden is. Het enige wat de automobilist nog hoeft te doen is naar de plek toe rijden door de borden te volgen en de auto te parkeren!

Onnodig zoekverkeer in de binnenstad

Het is belangrijk om het drukke stadsverkeer in de binnenstad in goede banen te leiden. Opstoppingen zijn nooit prettig en onnodig naar een parkeergarage rijden waar geen plek is al helemaal niet. Dit brengt vaak veel frustraties en onnodig zoekverkeer met zich mee, waardoor drukte en opstoppingen ontstaan. Om de infrastructuur binnen een stad te verbeteren is het dus noodzakelijk om duidelijke bewegwijzering te hebben.

Met een dynamisch verkeersbord waarop duidelijk staat aangegeven hoeveel parkeerplekken er nog aanwezig zijn in een bepaald parkeergarage, worden bovengenoemde problemen voorkomen. Voor een parkeergarage is dit bovendien een mooie manier om klanten te trekken. Automobilisten hoeven enkel de borden te volgen en hebben gelijk de juiste informatie omtrent parkeren in de stad. Ze zien direct hoeveel plekken er nog over zijn en daardoor is het vinden van een parkeerplek erg makkelijk. Bovendien scheelt een Parkeer Route Informatie Systeem eindeloos gezoek op een smartphone of navigatiesysteem.

Hoe werkt een Parkeer Informatie Systeem?

Deze gebruiksvriendelijke Parkeer Informatie Systemen werken als volgt. Vanuit de parkeergarages wordt continue doorgegeven wat het aantal vrije plaatsen is. Deze beschikbaarheid wordt gemeten door bijvoorbeeld de slagboombewegingen of de lussen in het wegdek. De informatie van alle op het systeem aangesloten parkeergarages wordt centraal verwerkt en naar de displays verstuurd.
Via de software op het centrale systeem heeft de beheerder(meestal een gemeente) de mogelijkheid om het systeem verder te configureren. Hiermee wordt het systeem nog nauwkeuriger ingezet en krijgt de automobilist betere informatie.

Meer informatie over de inzet van een PRIS? Klik hier!

ONZE OPDRACHTGEVERS

Bezig met laden van projecten...
Enable map
Disable map

NEEM CONTACT OP MET ONZE MARKTSPECIALISTEN