Pixelpitch, dit moet u er over weten!

Geplaatst in: Reclame

Heeft u wel eens gehoord van een pixelpitch? We leggen het u graag uit:

Pixelpitch, wat is het?

Een LED-scherm is opgebouwd uit een groot aantal pixels oftewel beeldpunten. Ieder beeldpunt bestaat uit één of meerdere LED’s. De afstand tussen de pixels verschilt per scherm. Die afstand wordt uitgedrukt in pixelpitch (P) en weergegeven in millimeters. Bijvoorbeeld: een P10 LED-scherm heeft een pitch van 10 mm. De afstand tussen 2 pixels is dus 10 mm.

verschil in pixelpitch

Waarom is de pixelpitch belangrijk?


De pixelpitch heeft invloed op de totale resolutie van het LED-scherm en de fijnheid van het beeld. Daarbij geldt dat een kleinere pixelpitch zorgt voor meer beeldpunten binnen het oppervlak en een fijner beeld.

Hoe kies ik de juiste pixelpitch?


De juiste pixelpitch wordt bepaald op basis van de kijkafstand, de afmetingen van het LED-scherm en de toepassing. Denk ook goed na over wat u wilt tonen op het LED-scherm en hoeveel details er in de content aanwezig zijn. Voor content met veel details heeft u veel beeldpunten nodig en dus een kleinere pixelpitch.


In onze showroom kunnen wij u goed laten zien hoe dezelfde content er in verschillende pixelpitches uitziet!

Welke pixelpitch is geschikt voor binnen en welke voor buiten?


Voor indoor LED-schermen kunnen de pixelpitches variëren van 1.5mm tot 10mm. Voor outdoor LED-schermen varieert dit tussen de 4mm tot 50mm of zelfs nog hoger.

Toekomst

De afgelopen jaren zijn de pixelpitches steeds kleiner geworden door de toegepaste productinnovaties van fabrikanten. De  verwachting is dat dit in de komende jaren doorgezet wordt en er pixelpitches van onder de 1.0 mm geleverd kunnen worden.  

ONZE OPDRACHTGEVERS

Bezig met laden van projecten...
Enable map
Disable map

NEEM CONTACT OP MET ONZE MARKTSPECIALISTEN