Reisinformatie 2.0 in de provincie Fryslan

Geplaatst in: Openbaar vervoer

Als winnaar van de aanbesteding ‘DRIS Fryslan’ gaat Ledyears de komende jaren de provincie Fryslan voorzien van een nieuw Dynamische Reizigers Informatie Systeem.

Daarvoor worden op de belangrijkste OV-knooppunten displaysystemen gerealiseerd die de reizigers voorzien van betrouwbare en actuele reisinformatie. Binnen het project worden de laatste ontwikkelingen toegepast op het gebied van de presentatie van reisinformatie, informatie over vertragingen en technologische innovaties.

Hierdoor wordt het DRIS in Fryslan dé nieuwe standaard, die volledig is (en blijft) afgestemd op de reizigersbehoefte.

 

Overzichtsdisplay
Haltedisplay

 

Ontwerp en design

Om dat te realiseren wordt de presentatie van de reisinformatie volledig in lijn gebracht met de pre-trip van de reiziger. Zo wordt bijvoorbeeld ook de vertrektijd getoond ipv de tijd tot vertrek, zodat het voor de reiziger mogelijk blijft om op het display te zoeken naar ‘de bus van 14:26 naar Leeuwarden’. Verder worden de displaysystemen uitgevoerd volgens een volledig nieuw ontwerp. Daarbij is rekening gehouden met de herkenbaarheid voor de reiziger, de optimale leesbaarheid van de informatie en de identiteit van de provincie Fryslan.

DRIS-as-a-service

Uniek aan dit project is dat het volledige DRIS, inclusief alle hardware, software en onderhoud, wordt aangeboden voor een vast bedrag per jaar.
Dat noemen wij Dris-as-a-Service.

Prettige reiservaring

Al met al zal het nieuwe DRIS in Fryslan een grote bijdrage leveren aan een prettige reiservaring en een hoge reizigerstevredenheid, zodat nog meer mensen gebruik gaan maken van het Openbaar Vervoer.

ONZE OPDRACHTGEVERS

Bezig met laden van projecten...
Enable map
Disable map

NEEM CONTACT OP MET ONZE MARKTSPECIALISTEN