Sportcentra: maak van uw scorebord een belangrijke inkomstenbron

Geplaatst in: Sport

Sportcentra verwelkomen wekelijks miljoenen sporters en sportliefhebbers. En veel sportcentra zijn inmiddels uitgegroeid tot multifunctionele ontmoetingsplaatsen en geschikte locaties voor evenementen.

Bij zo’n complex hoort ook een nieuw type scorebord; een LED-scherm met geïntegreerde scorebord-functie. De aanschaf van een scorebord wordt door de sportcentra vaak gezien als kostbare investering en luxe product. Maar dan wordt voorbijgegaan aan het feit dat een LED-scherm advertentieruimte biedt. Doordat de club de advertentieruimte op het scherm meerdere malen kan verkopen is de investering snel terugverdiend. Op die manier wordt het scorebordsysteem een inkomstenbron.

Hoe kan een sportcentrum geld verdienen met een uitgebreid scorebordsysteem?

1. Extra exposuremogelijkheden voor sponsoren

De uitingen van sponsoren bij sportcentra gebeurd nu nog vaak in de vorm van borden, vlaggen en spandoeken. Een LED-scherm biedt naast het tonen van het logo extra exposure mogelijkheden aan sponsoren, zoals het afspelen van een video. Dit is absoluut een toegevoegde waarde. Deze mogelijkheid maakt dat een sportvereniging verschillende sponsorpakketten kan aanbieden.

2. Promotie lokale bedrijven

Lokale ondernemers zijn constant op zoek naar manieren om zichzelf te promoten. Een LED-scherm met geïntegreerde scorebordfunctie op een sportclub is tijdens wedstrijden een gegarandeerde blikvanger. Het bereik van de getoonde advertentie neemt hierdoor toe. Een lokale ondernemer kan nu tegen relatief lage kosten adverteren met een groot bereik. Bovendien is het dankzij de dynamische vorm van reclame goed mogelijk om in te spelen op de actualiteit.

3. Promotionele uitingen van de sportclubs zelf

Sportcentra hebben vaak hun eigen producten en diensten zoals betaalde evenementen, lessen en verenigingsnieuws. LED-schermen kunnen gebruikt worden om te adverteren voor eigen producten of diensten of het tonen van bijvoorbeeld wedstrijdopstellingen.

Dit zijn slechts enkele manieren om van een LED-scherm met geïntegreerd scorebord een inkomstenbron te maken. Het scherm biedt ongekende mogelijkheden qua communicatie. Door hier creatief mee om te gaan levert het scherm direct een onmisbare bijdrage aan de kas.

ONZE OPDRACHTGEVERS

Bezig met laden van projecten...
Enable map
Disable map

NEEM CONTACT OP MET ONZE MARKTSPECIALISTEN