Help, een vergunningsaanvraag voor mijn outdoor LED-scherm!

Geplaatst in: Reclame, Sport

Het aanvragen van een vergunning voor een outdoor LED-scherm is waarschijnlijk niet uw dagelijks werk. Wij hebben hier wel ervaring mee en geven u in deze blog een paar tips. Hierdoor bent u beter voorbereid en weet hoe u bepaalde vragen kan beantwoorden. Heeft u onverhoopt geen tijd  of te weinig kennis en kunde in huis? Wij nemen het graag voor u uit handen.

Het belangrijkste: zorg voor een goed onderbouwde vergunningsaanvraag. Besteed extra aandacht aan de volgende punten in uw vergunningsaanvraag:

 

Op welke manier u lichthinder voorkomt

Licht duidelijk toe dat de lichtsensor in het scherm er voor zorgt dat de lichtsterkte constant wordt afgestemd op het omgevingslicht. De lichtsensor in het LED-scherm voorkomt dus overstraling en zorgt voor optimale helderheid.  Hierdoor wordt het scherm niet als storend ervaren door de omgeving.
Leg uit dat desgewenst het LED-scherm tussen bepaalde tijdstippen (bijvoorbeeld tussen 22.00u – 07.00u) uitgezet wordt. Een scherm dat uitstaat geeft geen overlast en komt bovendien de levensduur van het scherm ten goede en verbruikt geen stroom.

 

Hoe u het LED-scherm gaat gebruiken

Geef aan dat het LED-scherm primair bedoeld is om uw bedrijfslogo en bedrijf gerelateerde uitingen weer te geven in een rustige cyclus. Het LED-scherm biedt mogelijkheden om dynamische content weer te geven maar verhelder dat u zo min mogelijk bewegende en/of flikkerende beelden inzet en binnen welke kaders u dit doet. Besteed daarbij ook aandacht voor de minimale overlast voor het langsrijdende verkeer en omwonenden.

 

De locatie en montage van het LED-scherm

Zet uiteen (indien van toepassing) dat het LED-scherm gemonteerd wordt aan de gevel en dat het geheel volledig geïntegreerd zal worden in het lijnenspel van de omgeving. Zowel esthetisch als bouwtechnisch zal het LED-scherm geen afbreuk doen aan de omgeving. Indien het LED-scherm gemonteerd wordt aan een constructie van palen motiveer dan duidelijk waarom het esthetisch in de omgeving past.

 

Wet- en regelgeving

Houdt verder rekening met het feit dat er in veel gemeenten nog nauwelijks up-to-date regelgeving is rondom bewegende beelden aan een gevel of op een paal. Simpelweg omdat het aantal nieuwe LED-schermen in de openbare ruimte de afgelopen jaren enorm is toegenomen. Aangezien LED-schermen steeds vaker gezien worden in het straatbeeld gaan gemeenten op korte termijn haar nota reclamebeleid herzien. Dit moet zorgen voor een betere afstemming tussen de reclamebehoeften van de ondernemers en het aanzicht van de openbare ruimte.

ONZE OPDRACHTGEVERS

Bezig met laden van projecten...
Enable map
Disable map

NEEM CONTACT OP MET ONZE MARKTSPECIALISTEN