Nieuw scorebordsysteem aanschaffen? 4 tips om de juiste te kiezen!

Geplaatst in: Sport

Sport gaat naast beleving – laten we eerlijk zijn – vooral om winnen of verliezen. Een scorebord is daarom onmisbaar in uw sportfaciliteit. Maar ja, welk scorebordsysteem past het best bij uw wensen en doelen? Wij begrijpen heel goed dat het kiezen van het juiste scorebord voor uw sportlocatie niet altijd even makkelijk is. Maar het is wel belangrijk om er van te voren goed over na te denken. Daarom geven wij u graag een paar tips om u op weg te helpen.

Download deze whitepaper als PDF

 

Tip 1: Denk goed na over welke functionaliteiten het scorebord nodig heeft

Bedenk wat u wilt tonen op het scorebord. Worden er veel verschillende sporten beoefend? Op welk niveau gebeurd dat?

Een standaard scorebord is een prima keuze als u op zoek bent naar een bord dat alleen de actuele score en/of tijd bijhoudt. Ideaal voor een kleiner budget en elke sportaccommodatie. Bovendien is ons elektronisch LED-scorebord geschikt voor binnen- en buitengebruik.

Wilt u meer? Wilt u bijvoorbeeld ook advertenties, video’s, sponsorinformatie of verenigingsnieuws tonen? Kies dan voor een full colour scorebord of een multifunctioneel scorebordsystem. Deze scoreborden bestaan namelijk uit een LED-scherm met geïntegreerde scorebordfunctie. Bovendien draagt het LED-scherm bij aan een professionele en moderne uitstraling van uw sportaccommodatie.

Worden er op uw sportlocatie verschillende sporten op verschillende niveaus gespeeld? Dan adviseren wij u een multifunctioneel scorebordsysteem in combinatie met ons scorebordsoftware aan te schaffen. Hierdoor kunt u eenvoudig de scores bijhouden voor alle gebruikelijke sporten op elk niveau in het water, de zaal of op het veld.


Tip 2: Verdien geld met uw scorebord!

Een full colour scorebord of een multifunctioneel scorebordsystem biedt advertentieruimte. Hierdoor maakt u van het scorebord een belangrijke inkomstenbron. Doordat de club de advertentieruimte op het scherm meerdere malen kan verkopen is de investering van dit type scorebord snel terugverdiend. Op die manier wordt het scorebord naast een echte blikvanger ook een extra inkomstenbron!


Tip 3: Klaar voor de toekomst?

Heeft de sportvereniging de ambitie om in de toekomst op een hoger niveau de sport te gaan beoefenen? Bedenk dan dat alle faciliteiten daarvoor geschikt moet zijn. Als er bijvoorbeeld op hoog niveau basketbal gespeeld gaat worden dan is een groot LED-scherm aan te raden zodat alle wedstrijdinformatie goed leesbaar getoond kan worden.


Tip 4: Kijk goed naar de bouwtechnische aspecten van de locatie

De plek waar het scorebord komt te hangen wordt bepaald aan de hand van waar het publiek zit. De grootte van het LED-scherm wordt onder andere bepaald door de kijkhoek en –afstand van het publiek. Zo voorkomt u dat het scorebord een postzegel aan de wand is. Uiteraard maken wij een sterkteberekening voor u en kijken wij samen met u of alle benodigde (stroom- en data)voorzieningen aanwezig zijn.

Deskundig advies

Uiteraard zijn er nog veel meer zaken zijn waar u rekening mee moet houden. Ledyears geeft u met meer dan 20 jaar ervaring goed en deskundig advies. Daarvoor komen we ook gerust langs op locatie. Interesse? Neem contact met ons op via info@ledyears.nl of 088-3221040

 

ONZE OPDRACHTGEVERS

Bezig met laden van projecten...
Enable map
Disable map

NEEM CONTACT OP MET ONZE MARKTSPECIALISTEN